Блог корисних порад та цікавих лайфхаків

Блог корисних порад та цікавих лайфхаків

3 способи зняти опухлість губи після удару

3 способи зняти опухлість губи після удару

Якщо набрякла губа, це негативно впливає не тільки на зовнішню привабливість. Стає незручним їсти, посміхатися і сміятися. Тому виникає резонне питання – якщо набрякла губа після удару як зняти пухлину. У статті за посиланням https://led-style.com.ua/?p=35910 дізнайтеся, які ще бувають травми губ і як їх лікувати.

Застосування льоду

Всі терапевтичні заходи безпосередньо залежатимуть від того, яка причина припухлості однієї губи або обох. Рекомендується проконсультуватися з фахівцем, оскільки від удару губа може не просто набрякнути, може знадобитися її зашити. При ударі, пошкодженні чи зашиванні губ, усунути набряклість який завжди буває легко, вона проходить протягом 1 день. Допомогти позбавитися такого симптому на губі в домашніх умовах можна за допомогою різних засобів.

Найпершим помічником є крига. Зніміть набряк за допомогою шматка льоду, загорнутого в чисту тканину або марлю. Перед тим як прикладати лід, рекомендується уважно оглянути пошкоджене місце на предмет серйозних пошкоджень та розривів, гематом або синців. Якщо нічого крім набряклості немає, прикласти лід. Його обов’язково потрібно загорнути в чисту ганчірочку чи марлю, можна скористатися чистим рушником. Не можна прикладати кубики льоду в чистому вигляді, це може призвести до переохолодження або навіть некрозу тканин.

Проводити такі маніпуляції необхідно кілька разів на добу, тримати холодовий компрес необхідно щонайменше 15 хвилин. Якщо все зробити правильно, можна швидко зняти набряк у перші дні після травми. Якщо тримати лід на губі перші 2-3 дні з інтервалом о 2-3 годині, набряк пройде швидше.

3 способи зняти опухлість губи після удару

Народні засоби

Як усунути неприємний симптом після травми? Позитивний ефект робить застосування суміші з куркуми, землі Фуллера та води. Така земля сприяє зменшенню набряклості. Ще одним ефективним засобом є алое. Можна зрізати свіжий листочок, добре промити під проточною водою, далі потрібно розрізати вздовж і прикладати внутрішньою стороною до пошкоджених тканин.

Позитивно впливає усунення опухлості чайний пакетик. Опустити його в теплу воду, нехай постоїть кілька хвилин. Далі пакетик дістати, трохи віджати, він не повинен бути гарячим. Прикласти його на опухле місце, тримати такий компрес протягом кількох хвилин. Такий засіб допоможе зменшити набряклість.

Аптечні засоби

Найпростішим засобом, який є практично у кожній домашній аптечці, є мазь Рятувальник. Вона допомагає не тільки зменшити вираженість неприємних симптомів, але й запобігає небезпеці проникнення інфекції в ранку, коли вона гноиться. Наносити його на пошкоджену ділянку, дотримуючись рекомендацій в інструкції.

Як швидко зняти пухлину? В аптечних мережах також можна придбати бодягу. Вона продається як порошку чи гелю. Таким засобом обробляти пошкоджену ділянку до повного вбирання ліків. Злегка втирати у шкіру. Якщо боляче втирати, просто нанести товстий шар мазі на губи. У міру його вбирання наносити знову. Можна протягом дня змащувати таким засобом необмежену кількість разів.

Іншим ефективним методом є перекис водню. Вона допомагає швидко позбутися припухлості тканин після удару або механічного пошкодження. Також вона має бактерицидний ефект, завдяки чому в порожнині ранки не буде накопичуватися гній. Придбати такий засіб можна без рецепта у будь-якій аптечній мережі. Нанести невелику кількість перекису водню на ватний диск або вату, додати до пошкодженої ділянки. Рекомендується провести три процедури з інтервалом на дві години. Завдяки такому методу набряк швидко зійде. Але недоліком є відчуття печіння або поколювання в області нанесення засобу.

Що ще робити? В аптечних мережах надано широкий асортимент спеціальних засобів – мазей, гелів, кремів або спреїв від забитих місць. Можна спитати фармацевта, який засіб застосувати у конкретному випадку.

Якісна мазь проти забиття коштує недешево, але діє швидко та ефективно. Обробляти хворе місце краще перед сном, не змиваючи, так препарат діє швидше і швидше вбереться.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *