Блог корисних порад та цікавих лайфхаків

Блог корисних порад та цікавих лайфхаків

Вівсяне печиво за всіма правилами: як вибрати чи спекти самим

Вівсяне печиво! Як не любити смак цього чудового, знайомого з дитинства ласощів? Прекрасно, якщо ви вмієте його готувати, але дуже важливо знати, як вибрати якісне вівсяне печиво в магазині чи ринку.

Розфасовка

У торгових точках, як правило, вівсяне печиво продається або на вагу, або вже фасоване. Перше треба купувати лише у перевірених магазинах, де продавець вас не обдурить, і не змішає свіжий товар із старим. Так роблять дуже часто, наприклад, на ринках. Виходить: одне печиво м’яке та розсипчасте, а інше – жорстке та ламке. Так що варто купувати печиво в целофановій упаковці. Зверніть увагу: пакет має бути щільно запаяний, а всередині не повинно бути вологи.

Проти купівлі вівсяного печива «на вагу» говорить один важливий факт. Справа в тому, що вівсяне печиво продукт примхливий – йому протипоказана підвищена вологість, оскільки воно швидко вбирає вологу і втрачає свої смакові якості. Тому краще брати печиво в герметичній упаковці, а не на вагу: адже у відкритому вигляді на прилавку печиво могло втратити свої справжні смакові властивості.

Вівсяне печиво за всіма правилами: як вибрати чи спекти самим

Склад

Прочитайте інформацію на упаковці. Відповідно до ГОСТу, до складу вівсяного печива повинні входити: пшеничне борошно вищого гатунку, вівсяне борошно, олія, ванілін, кориця та солод. Причому пшеничного борошна має бути більше, ніж вівсяного.

Термін придатності

Багато про склад печива вам скаже термін його придатності. Якщо зазначено «близько півроку», значить, у печиві присутні добавки, які збільшують термін зберігання. У пачці з печивом не повинно бути екземплярів, що підгоріли. Вони не лише несмачні, а й шкідливі для здоров’я! Оптимальний варіант, якщо кожне печиво матиме світлу спинку, а краї та денце – темніше. Допускаються вкраплення частинок цукру та фруктової сировини на поверхні. А ось неправильна форма печива не допускається. Вона говорить про те, що було грубо порушено технологію виготовлення, внаслідок чого десерт розтікся на деку. Це серйозна нагода для того, щоб відмовитися від покупки. Якісне вівсяне печиво не повинно бути хрустким, занадто жорстким, або, навпаки, м’яким.

Вівсяне печиво за всіма правилами: як вибрати чи спекти самим

Зверніть увагу на дно упаковки

У 250-грамовій пачці, на законних підставах, може бути лише одне зламане печиво. У пакеті вагою до півкілограма – не більше двох. Ломкість вівсяного печива — це не лише «косметичний» дефект, а й показник того, що продукт пересушений. Тепер ви знаєте усі секрети вибору вівсяного печива! Однак, якщо ви не бажаєте виходити за продуктами, і у вас є бажання порадувати своїх улюблених випічкою! – пропонуємо вам рецепт приготування власного вівсяного печива!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *